En aspunges liv och leverne

Asp som i Asperger syndrom. Ungen som i D.A.M.P-barnet. Men hur är det egentligen att leva som bokstavsvuxen? Jag bloggar om mitt liv som vuxen med Asperger och ADHD.

Wednesday, May 17, 2006

ett år har gått

Ett år har gått sen jag började blogga. Drygt. Ganska mycket har hänt sen dess...

Reseplaneringar, träning, mode är sånt som får mest plats i min skalle för tillfället. Samtidigt tror jag jag sakta men säkert övergått till att bli socialist. Detta samtidigt som jag blir mindre absolut å mera flummig för varje dag som går. En märklig kombination kan tyckas.

Min syn på feminism... kraftigt förändrad, även den till förmån för socialismen. Samtidigt är jag inte längre speciellt intresserad av politik på det viset jag alltid varit förut. Det känns som om jag håller på att bli gammal.

Livet är relativt stabilt för omväxlings skull, så stabilt det kan bli när det är mig det handlar om vill säga. Stabil blir jag nog aldrig.

Förra året, när jag började blogga var Asperger och autism ganska nytt för mig. Jag hade nyligen fått min diagnos. Jag identifierade mig då även väldigt mycket med autism. Idag vet jag inte längre... vissa delar av autismen är jag, andra delar är inte jag. Och jag tror mer och mer att det ena hör ihop med det andra. Det senaste halvåret har jag varit ganska full med energi och dragit igång många projekt, samtidigt som jag blivit mera hyperaktiv, alltså ett halvår med mera ADHD än autism. Det är fascinerande för mig att två så olika personligheter kan bo i samma människa. Men för mig är adhd och autism oskiljaktiga. För mig hör de ihop. Obönhörligt. Trots att de verkligen gör mig till 2 helt olika människor på ett vis.

Jag hoppas jag kommer kunna skriva mera om det här för det intresserar mig verkligen. Men jag tänker inte blogga strikt om en sak som jag gjorde förut. Jag vill mest ha en avstjälpningsplats. Får se vad det blir av det här egentligen.

Anyhow. I'm back

0 Comments:

Post a Comment

<< Home