En aspunges liv och leverne

Asp som i Asperger syndrom. Ungen som i D.A.M.P-barnet. Men hur är det egentligen att leva som bokstavsvuxen? Jag bloggar om mitt liv som vuxen med Asperger och ADHD.

Tuesday, November 21, 2006

Så kan det gå

Dan Josefsson sammanfattar det man redan visste men inte hade ord eller referenser för...

Det läskiga med att vara vänster nu är att allt man säger låter osant i människors öron. Ohly kunde inte säga att man skulle återanställa de där 200 000 i offentlig sektor utan att be om ursäkt för sig själv och säga något om "realistisk". Det handlar inte om realism, det handlar om ideologi. Det handlar inte om att det inte finns pengar. Pengarna finns men politikerna vill hellre ge dem till de rika. Det låter så idiotiskt att säga så. "Politikerna vill hellre ge pengarna till de rika", men det är precis vad det handlar om. Politikerna vill hellre ge pengarna till de rika. Och de är antingen så blåsta att de inte fattar att det är det de sysslar med, eller så förslagna att de medvetet för folk bakom ljuset.

Josefssons artikel visar också att Marx hade fel. Det går att ändra basen genom att ändra överbyggnaden. Det är precis det högern gjort...

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home