En aspunges liv och leverne

Asp som i Asperger syndrom. Ungen som i D.A.M.P-barnet. Men hur är det egentligen att leva som bokstavsvuxen? Jag bloggar om mitt liv som vuxen med Asperger och ADHD.

Tuesday, March 06, 2007

Viktminskningen som stagnerade

Jag har sagt i ett halvår att jag äter för lite. I fredags stod jag på Tanitavågen igen. Och jag hade rätt. På ett halvår har jag gått ner 1.2 kilo varav 2 hg är muskler. Detta trots hård träning.

Ett halvår helt bortkastat. Innan jag brydde mig rasade kilona av mig och innan någon sa åt mig att jag borde gå ner i vikt var det inga problem. Men nu har alltså allt gått i stå.

Den som påstår att det har något med att göra att jag vräker i mig på helgen har fel. Det är vardagskosten som är boven. Den fettsnåla, "nyttiga". För den är nämligen den enda ändring jag gjort. Jag åt lika mycket på helgerna förut. Nu är min kropp inställd på svält och har mer eller mindre konstant fått för lite fett i ett halvår. Det här är riktigt illa.

Att jag förlorat muskler i benen som är bland de muskler jag tränat hårdast är mera än anmärkningsvärt. Att jag förlorat fett i magen och fått muskler där är däremot som det ska.

Det här visar hur fel en viktminskning kan gå om man inte har kunniga personer runt sig. Felet var att jag trodde att jag hade det. Helt i onödan och helt av ett misstag har jag nu i stället svält mig själv.

Hon jag var hos på Tanitavågen nu sist sa också att alla kroppar inte är likadana och alla vill inte vara normalviktiga. En del kroppar mår bättre med övervikt. Hon sa också att man ska titta på sina föräldrar för att se sina förutsättningar. Ja, de är överviktiga båda två.

Vidare tyckte hon att jag skulle ha ett konditionspass inlagt utöver de styrketräningspass och simning (kombinerat) jag har. Dessutom ska jag utöver det ta promenader.

Jag hoppas nu jag kommer få mera hjälp. Dietistmottagningen kommer att ge mig en tid.

Hur som haver... jag vet i alla fall nu hur man stabiliserar vikten. Sluta äta fett. Ärligt talat är jag ironisk men den stabiliseringen skulle inte ha skett än.

Och från och med nu tänker jag bli tydligare med vad jag själv vill. Och jag vill träna mera och äta mera. Nuff said!

Labels: ,

6 Comments:

At Thursday, March 08, 2007 4:45:00 PM, Blogger becka said...

Bra rutet Aspie! Ät vad du vill. Och nu har du ju fått tydliga bevis på att "dietkost" sänker ämnesomsättningen, och att det är när man börjar bry sig för mycket som man får problem med vikten. Våga vara livsnjutare:-) Kram

 
At Thursday, March 08, 2007 7:40:00 PM, Blogger aspungen said...

becka: lite så ja. just nu börjar det bli lite tommare i frysen så här sitter jag å äter 2 ägg å knäckebröd med kaviar.

önskar att ballongmagen inte gjorde att jag ändå inte kan äta vad jag vill. ibland äter jag till å med kött å hej å hå vad dåligt jag mår då :D

 
At Friday, March 09, 2007 7:09:00 AM, Blogger becka said...

Ja Herregud, kött är rena döden för IBS (och för djuren förstås haha) Så det är ännu en fördel med att vara vegetarian

 
At Friday, March 09, 2007 3:18:00 PM, Blogger aspungen said...

becka: definitivt för djuren ja. jag äter få djur, men jag äter några stycken då å då. en vegan berättade nyligen för mig att en köttätare tar död på i snitt 70 djur per år! helt otroligt!

däremot hjälper det inte att vara vegetarian för att ta bort ibs. inte för mig iaf. sad but true.

 
At Tuesday, June 19, 2007 10:06:00 AM, Blogger Z said...

Ebn manlig vän gick ner en hel del i vikt genom planering och lite räkning:
Istället för godis varje dag, åt han bara sött på lördagar.
Detta reducerade godisintaget med 6/7 (ja, nästan... på lördagar åt han en hel del).

 
At Tuesday, June 19, 2007 9:06:00 PM, Blogger aspungen said...

z: oki. jag är dock helt nöjd med hur det har blivit i slutändan för mig. trivs bättre än nånsin med min kropp. har fått tillbaka alla muskler osv sen jag började äta ordentligt. och vikten - den skiter jag numera i.

 

Post a Comment

<< Home