En aspunges liv och leverne

Asp som i Asperger syndrom. Ungen som i D.A.M.P-barnet. Men hur är det egentligen att leva som bokstavsvuxen? Jag bloggar om mitt liv som vuxen med Asperger och ADHD.

Tuesday, June 06, 2006

Och vilket är min religion

Vad är egentligen min religion numera?

Ett tag var det kristendom, en annan period radikalfeminism, en tredje anarkism... Vad är det nu?

Jag vet inte. Jag har ingen religion längre, inte efter ett fast system. Jag skapar mina egna sanningar och dogmer och har slutat följa andras. Jag ser inte längre att man måste köpa ett helt paket av nångonting.

Jag vill inte antingen tro på vetenskapen eller på religionen, inte på feminismen eller antifeminismen, inte på socialismen eller liberalismen. Jag har nästan inga ismer kvar, avgudarna är avskalade. Det samma gäller avguden Jesus, som jag en gång dyrkade som om det var min bild av honom som var Gud, inte Gud själv.

Jag behöver inte längre tvina mig själv att tycka något speciellt för att tillhöra en viss religion. Och ja, i mina ögon är blind tro på vetenskapen lika religiöst som att tro på en andevärld.

Jag bygger mina egna dogmer nu. Kanske är jag fortfarande en sådan True Believer dock, jag vet inte. Men jag följer ingen annan ism än Aspungens.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home